havrafting til Nordkapp

Utforsk Nordkapp fra sjøsiden

Å utforske Nordkapp fra sjøsiden, gir deg en helt unik mulighet til å lære mere om dette ikoniske landemerket og alle dets hemmeligheter. Visste du at besøkende fram til midten av 1900-tallet bare kunne nå Nordkapp med båt, etterfulgt av en veldig bratt sti for å nå platået? Og hva med den geografiske beliggenheten? Viste du at Nordkapp faktiske ikke ligger på det nordligste punktet på Magerøya?

Vi gir deg svaret på alt du lurer på i løpet av denne spennende og lærerike turen.

Spennende opplevelse for store og små

Etter oppmøte på vårt kontor i Honningsvåg, vil du få utdelt flytedress, redningsvest og hansker for å gjøre tiden din på RIB-båten så komfortabel som mulig. Når du går ombord i RIB`en, utstyrt med 2×300 hk motorer, vil guiden / kapteinen gi deg de nødvendige instruksjonene for å garantere din sikkerhet under denne spennende turen.

Når vi drar fra Honningsvåg og passerer det lille fiskeværet Nordvågen, begynner landskapet snart å endre seg, og vi legger sivilisasjonen bak oss. Første stopp gjør vi i det gamle kommunesenteret, kalt Kjelvik. Dette lille fiskeværet er ikke lenger bebodd, og har en rik historie som involverer en vrakende orkan og heksebrenning.

 

Turen fortsetter langs de østlige breddene av øya, og gir deg gode muligheter for å få øye på lokalt dyreliv som havørn, rein, sel og en og annen lundefugl. Etter å ha passert Helnes, ett av de nordligste fyrene i verden, drar vi rett mot Nordkapp. Du vil lære om Knivskjellodden, det nordligste fastlandspunktet i Norge, og på tur inn til Hornvika vil vi passere under Nordkapp Horn, ett gammelt samisk offersted. Vi går inn til Hornvika, hvor di kan se den tradisjonelle stien opp til Nordkapp, omtrent 300 meter over deg.

For å avslutte turen tar vi samme vei tilbake til Honningsvåg, og holder øynene åpne for mer av det lokalt dyreliv. Er vi riktig heldig kan vi også få se hval.

Turen er væravhengig, og endringer kan gjøres på kort varsel.

nb_NONorwegian